Tip na adventní kalendář pro děti. PDF obrázky s čísly zdarma.

Čekání na Vánoce…

Děti, hlavně ty malé, si vůbec nedovedou představit, jak je to dlouho, když my dospělí řekneme, že zbývá už jenom měsíc do Vánoc. Vidím to na naší Klárce (o Vánocích jí budou 4 roky), která se, klidně 3 krát denně, zeptá, jestli dneska ještě půjde do školky. Někdy mám pocit, že si ze mě dělá legraci, ale pak se zamyslím, a poznám, že to myslí vážně. Že je to pro ni opravdu velmi těžké orientovat se v čase.

K tomu, abychom dětem čekání na Vánoce mohli co nejvíc ulehčit a pomoct se v něm zorientovat, používáme Adventní kalendář. Ten by však, dle mého názoru, neměl být založen na dostávání hraček či bonbónů. Adventní kalendář může děti rozvíjet, vytvářet v nich Vánoční atmosféru, a navíc jim může pomoct pochopit zvyky a tradice, které jsou s Vánocemi spojené. Jeden takový kalendář jsem v hodně zjednodušené verzi vyrobila loni pro Klárku. Obsahoval 24 omalovánek a spojovaček, týkajících se Vánoc a zimy. Byly zatočené do ruličky a pověšené pomocí kolíčků s čísly od 1 do 24 na jednoduchém dřevěném stromečku, který vyrobil tatínek. Každé ráno si Klárka mohla ze stromečku vzít jeden obrázek a spolu jsme ho vymalovali. Ona se postupně seznamovala s jednotlivými symboly Vánoc, smysluplně jsme spolu trávili čas, a navíc trénovala malování, které ji opravdu hodně baví. U Klárky měl loni adventní kalendář obrovský úspěch. Z vymalovaných obrázků jsme si na Vánoce udělali výstavu a vyzdobili jídelnu.

 

Letos jsem sama namalovala obrázky, které budou symbolizovat jednotlivé dny adventu, PDF s obrázky si můžete stáhnout zdarma zde. Jde o sadu malých barevných obrázků. které můžete připnout třeba na papírové pytlíčky s překvapením na každý den, a vytvořit tak jednoduše krásný adventní kalendář pro Vaše děti. Jsou to jednoduché kresby symbolů Vánoc, které mají děti inspirovat. Já je letos určitě použiju, k tomu připravím nějaký povídání o těchto symbolech a společnou aktivitu na každý den. Obrázky si můžete vytisknout a vyrobit vlastní adventní kalendář, nebo si celou sadu objednat. Sada v e-shopu www.prirodni-dekorace.cz .

Ilustrace jsou výsledkem tvůrčí činnosti autora (dále jen „autor“), a jako takové požívají ochrany autorského díla, předpokládané zákonem č. 121/200 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

Je možné pouze osobní užití a užití v dané školní instituci. Bez předchozího písemného souhlasu autora podléhá přísnému zákazu jakákoliv úprava či šíření a komerční využití.